Buenos Aires, osa II.

torstaina, kesäkuuta 29, 2006

Mundial-kuumetta

DSC04382
Huomenna pitais herata ajoissa kun Argentiina pelaa taas palloa - vastassa tosiaan Saksa. Mun kamppikset ja muita sakuja on menossa piiloon Goethe-Instituuttiin. Koulukaveri kysy tanaan mika sen osoite on, niin voidaan menna sinne porukalla riehumaan matsin jalkeen - oli tulos sitten mika hyvansa. Taalla on ollut aika sekoilumeininkia kisojen kanssa jo viikkotolkulla ennen peleja. Murskavoittoa Serbia-Montenegroa vastaan oli siistia olla katsomassa meidan alakerran baarissa aamukymmenelta. Asutaan tosiaan bisnesalueella, joten jengi oli lahinna - bisnesta. Kaikki oli karannut toimistoista ja tuli alakertaan huutamaan. Tuskin toimistoillakaan mitaan tapahtui silloin. "No taa on vahan niinku vapaapaiva", kommentoi yksi liituraitainen samassa poydassa. Mutta eiko teilla ole esim ulkomaisia asiakkaita? "Ei tanaan, hehe." Koulukaveri kertoi etta niiden toimistolla oli laitettu ovet kiinni ja raahattu iso telkkari pomon kerrokseen, joka tarjosi aamupalaa kaikille. Matsin jalkeen koko keskusta hyokkaa Obeliskille, joka sijaitsee keskella paakatu 9 de Juliota (maailman levein katu, kaikille faktojen ystaville). Kantava perusajatus on, etta riehutaan ja huudetaan. Vahan kun koulujen paattyminen Kaivarissa tai Vappu Kauppatorilla, paitsi selvinpain. Lauantaina oltiin paikallisen Ivanin luona kattomassa pelia Meksikoa vastaan. Huonolta naytti, mutta kun voitto tuli lahdettiin suoraan ovesta ulos. Jokaikinen taksi kaupungissa ajoi tuutti pohjassa ja jokaikinen ohikulkija huusi. Paastiin metroon, missa oli loistava mellakkameininki. Vaunu heilui kun jengi hakkasi kattoa ja hyppi. Jaatiin pois Obeliskilla, minne oli ehtinyt jo noin 900 000 ihmista. Koirilla oli Argentiina-paitoja. Viereiset kadut suljettiin. Jengi heitteli ikkunoista paperisilppua. Paljon riehumista ja huutamista.
Vamoooooooooooooooosss Argentiiinaaaaaaaaaaaaaa!!!
IMG_2938
Ivanin intensiivinen kisakatsomo.
IMG_2947
DSC04378
DSC04371
Toimistoista lentaa silppua.

Mitas muuta. Tanaan kavin sitten heittamassa vika tentin (Tilastotieteen perusteet - ehka jo aikakin). Tai siis piti olla vika, mutta maanantain tentti meni niin penkin alle, etta joudun uusimaan ensi maanantaina. Luulin tosiaan paasseeni jo eroon Argentiinan maataloustuotteista johdannaismarkkinoilla, mutta EI! Nama viimeiset viikot kun muutenkin viettaisi mieluummin hengaillessa rauhassa. Tai oikeastaan miljoona asiaa viela tekematta. Lahtostressi! Voinhan viela toisaalta siirtaa lentoja...
IMG_2880
Koirienulkoiluttaja.
IMG_2924
Myos Anita fra Norgelle maistui kadulla musta kulta Juhannuksen kunniaksi.
IMG_2881
Hyvaa huomenta Buenos Aires. Aamut kay vahiin.

1 Kommentit:

  • Simo, haikeaan Argentiinasta lähdön tunnelmaan saattaa auttaa tieto siitä, että kaikki(!) on stadissa ja innolla -siis räkä poskella venataan sun paluuta. Mä voin sit jutella sulle jalkapallosta, jee!
    Kukaan muu ei enää kuuntele mua..

    By Anonymous Anonyymi, at 12:08 ip.  

Lähetä kommentti

<< Etusivu