Buenos Aires, osa II.

tiistaina, kesäkuuta 06, 2006

Vesiputouksia ja Jeesus-puistoa

chile_arg 410

Moi. Talla kertaa mulla on virallinen syy siihen, miksi en taaskaan ole paivittanyt tata hommaa: kamerani tilttasi. Aina on syita.

Joka tapauksessa, lyhyt breakdown viime kuulemasta. Paasin takaisin Paasiaissaarelta ehjana ja turvallisesti. Turvallisuus loppui kuitenkin taas samana iltana kun palasin Santiagoon, jossa ystavani Kasper (nimi muutettu) osoitti vieraanvaraisuuttaan. Ei, talla kertaa en joutunut herattelemaan itse herra isantaa weeceesta keskella yota kuten edellisviikonloppuna (henkilot ja paikat edelleen muutettuja), mutta meno oli muuten ihan tarpeeksi villia (jatkot balettikoululla, jonka takahuone toimi nayttelijakommuunina.) Seuraava paiva vietettiin leppoisasti Viña del Marissa ja Valparaisossa ja kateltiin veneesta kasin torkyisessa satama-altaassa hengailevia merileijonia.

Takaisin Airesissa, jossa meno on jatkunut kutakuinkin samanlaisena. Eilen illalla olin laittamassa tiskivetta paalle eli tyontamassa sita kadenmittaista kynttilaa sinne kaasutankkiin. Ulos leimahti 15-senttinen liekki ja meinasin menettaa saksalaisten silmannakijahavaintojen mukaan tukkani. (Niin kuin silloin kerran Klaus Kurjen baaritiskiin nojatessa kun ihmettelin miksi haisee paahtoleivalta.) Pitaa soittaa taas Miguelille ja sen siskolle. Puhelinkin jumitti taasen, mutta talla kertaa se ei ollut niin vakavaa, koska sen ahkerin kayttaja - Philippin tyttoystava Jennie - oli kaymassa (nythan asia on taas korjaantunut juuri katevasti Jennien palattua, kuten huomasimme eilen Kain kanssa lahtiessamme kaverin bandin keikalle - ja tullessamme sielta takaisin).

Kata oli myos kaymassa Meksikon-vaihtonsa jalkeisella kiertueella. Kaytiin Brasilian rajalla Iguazún putouksilla, jossa oli todella hulppeat Jurassic Park -maisemat ja ennen kaikkea kuuma. Tai lammin ainakin. Oltiin pikaveneretkella, jolla ajettiin parin putouksen alta ja se tuntui luultavasti samalta kun jos putoaisi vessanpontosta aina alas Viikin vesipuhdistamoon (ilman tamppooneita ja vessapapereita) - vesimassa tulvi paalle hullulla voimalla ja loputtomalla virralla. Huh miten siistia. Vanhasta kasinosta muokatun viiden euron hostelilla oli hulppea uima-allas, jonne sai tilailtua pitsaa ja euron caipirinhoja. Ei valitettu. Paitsi etta olisi pitanyt olla pidempaan. Kuvakeskeytys maailman leveimmalta vesiputoukselta.
chile_arg 366
chile_arg 374
chile_arg 408
chile_arg 367
chile_arg 275
Elaimia ei siis saanut syottaa, mutta
chile_arg 336
niille sai riemukseni pukea aurinkolaseja (tai ei kielletty erikseen).
chile_arg 372
chile_arg 418
chile_arg 421
16 tunnin bussimatkat kuluvat leppoisasti katsellessa piraattielokuvia. Talla kertaa yonaytoksena oli Mission Impossible III, jonka paljasti paitsi se, etta teatteriensi-ilta oli samalla viikolla ja se, etta jossain vaiheessa ruudun ohi kaveli keski-ikaisen miehen silhuetti.

Tultiin takaisin nyt perjantaina viettamaan Philippin synttareita. Loppuviikonloppukin meni aika taydella vaihteella ja nain enemman Airesin "juttuja" nyt kun oli joku, jolle niita nayttaa, kun ehka koko aikana. Ehdoton ykkoskohde oli Tierra Santa - maailman ensimmainen kristillinen teemapuisto. "Tule kokemaan Jeesuksen Jerusalem keskella Buenos Airesia"-mainoslause on houkutellut minua jo maaliskuusta asti kadunvarsiplakaateissa, mutta nyt vihdoin paastiin kokemaan se omin silmin. Ylosnousemus aina puolen tunnin valein (18-metrinen mekaaninen Jeesus nousee puiston ylle varjoa luovasta Golgata-vuoresta ja valkyttaa neonpunaista sydantaan, rapsyttelee silmiaan ja kaantaa paataan edestakas kajareista kajahtaessa Halleluja-laulantaa). Muita nahtavyyksia olivat tasatunnein tapahtuva Viimeinen ehtoollinen ja Luomiskertomus -showt myoskin mekaanisilla nukeilla elavoityina (Luomiskertomuksessa myos neonvihreilla diskovaloilla ja Enigman tai Enyan tai jonkun muun "nature"-yhtyeen musalla maustettu Aatami ja Eeva -osio). Mita enempaa voi siis vaatia sunnuntai-iltapaivalta. Kaikki tyontekijat, anteeksi siis jerusalemilaiset, kulkevat ehdoissa kaavuissa - myos kebabinmyyja ja puistonlakaisijat. Uskonnontunnilla ei ollut ikina nain kivaa.
tierra_santa 012
"Ja jos annatte hetkeksi tieta takaatanne tulevalle Via Crucis -kulkueelle niin voimmekin siirtya torille seuraamaan orjakauppaa. Muistakaa, etta epileptikoiden ja raskaana olevien ei suositella osallistuvan Genesis-huoneen esittelyyn voimakkaiden strobovalojen johdosta."
tierra_santa 037
"On siis kevat, kuljen Nasaretin rantaa..."
tierra_santa 028
"Aiti, sanotko Joosef Aramealaiselle, etta ei saa tuijottaa."
tierra_santa 064
Viela 3,5 metria kiven sisassa.
tierra_santa 048
Nico asioimassa Betlehemin snagarilla.
tierra_santa 083
Tutun nakoinen tuo jerusalemitar.

No niin vitsit sikseen. Mitas muuta. Nyt pitaisi vahan skarpata koulun suhteen, parit esitelmat onkin jo jonossa. Taraytin kylla ekoista osakokeista erinomaiset kaikista, joten sinansa ei syyta huoleen, heh. Akateemista tasoa en jaksa enaa edes kommentoida, vaikka hauskaahan se toki onkin. No okei: tanaan palvelujen markkinoinnin kolmen tunnin luento alkoi 8.20 kasin sijaan, ja 9.15 pidettiin kahvipaussia tuonne 9.50 asti. Tunti pistettiin pakettiin 10.30 maissa. Talla valin opettajan puhelin toki soi kolmesti ja han vitsaili etteivat "naiset viela tahan aikaan yleensa soittele" mutta vastasipa kumminkin.

tierra_santa 001
Lammin saa teki yllatyspaluun viikonloppuna.
chile_arg 438
Lauantai-illallinen eli pihvia ja punaviinia. Taas.
chile_arg 445
El Living -menomestasta lauantaina. Kai, ma ja Kiki (Santiago/Helsinki).
chile_arg 259
Uruguaysta. Tehtiin paivaretki Colonia del Sacramentoon Tallink-tyyppisella laivalla, mutta ilman lonkkua ja karaokea.
chile_arg 244
Sama mesta pyoralla.
chile_arg 239
Ja autolla.
chile_arg 252
Ja majakasta viela.

BA kuittaa talta eraa.

5 Kommentit:

  • Joosef! Lopeta heti paikalla se tuijottaminen! Eikö sulle ole kotona opetettu, että se on epäkohteliasta? Sanoo Simon äiti

    By Anonymous Anonyymi, at 10:20 ip.  

  • Miksi oi miksi mä en ole ikinä päässyt Jeesus-puistoon?! Ja vähintäänkin: miksi oikeassa Jerusalemissa ja Beetlehemissä (Juuttaan maan Taavetin kaupungissa) ei ollut stroboja?

    Simo tuu jo Suomeen, sun sukulakut homehtuu.

    By Anonymous Anonyymi, at 5:43 ap.  

  • Näytät kovasti jeruselemittaren asussa Loordi Vassokselta eli Rikulta :) hah

    Tulehan Suomeen, Sirpa kaipaa!

    By Anonymous Anonyymi, at 3:37 ap.  

  • Holla!

    Joskus tän sun blogisi osoitteen bongasin Kylteristä, mut se katos muistin syövereistä kunnes eilen jostain ihmeen ja kumman syystä pomppas taas mieleen Argentiina-Hollanti matsin aikana. Jäbällä näyttää olleen kaikin puolin mahtava reissu. Hieno nähdä tuttuja paikkoja ja varsinkin ihmisiä!!! Annia, Hennaa, Nicoa, Faustoa, Facua, Matiasta ja muita ei olekaan 5½ kuukauteen nähnyt. Itse hajoilen kesätöissä, toivon olevani Airesissa (vaikka ilmat ei siellä ookkaan niin Buenosit) ja uskon vahvasti että Argentiinasta tulee maailmanmestari. Oletko todistamassa tätä episodia vielä vai koska on paluu kohti kotimaata?

    By Blogger Joel, at 4:03 ap.  

  • Che Joel como andas? Aca todo bien, por ahora matandome con los parciales y TPs de mierda. No, kohta ne loppuu niin kuin kaikki muukin! Mut kylla, todistan viela Argentiinan MM-mestaruutta ihan Obeliscolla - ja mika ois parempi paiva ku nueve de julio. Kotiutuminen 12.7. Nakyy viim. kauppiksella(?)
    Todos los boludos te saludan.

    By Blogger Simo, at 9:45 ap.  

Lähetä kommentti

<< Etusivu